Voormalig advocaat van Tom Cruise en Michael Jackson overleden

Bert Fields, een bekende advocaat die in het verleden veel Amerikaanse sterren heeft vertegenwoordigd, is overleden. Een woordvoerder van zijn advocatenkantoor bevestigt het nieuws maandag aan Daily Mail. Fields stierf zondagavond laat in zijn huis in Malibu. Hij werd 93 jaar.

De advocaat verwierf grote bekendheid door zijn verdediging van Michael Jackson, nadat de zanger werd beschuldigd van mishandeling. Ook werkte Fields voor Tom Cruise toen tabloids beweerden dat de acteur homo zou zijn en dat hij zijn dochter Suri - die hij kreeg met zijn ex Katie Holmes - zou hebben verlaten.

In een verklaring reageert Cruise bedroefd op het overlijden van Fields. "Bert Fields was een heer, een uitzonderlijk persoon. Hij had een sterk intellect, een scherp verstand en een charme die je deed genieten van elke minuut in zijn gezelschap", aldus de acteur. "Ik hield veel van hem en dat zal ik altijd blijven doen. Het was een voorrecht om zijn vriend te zijn."

Fields werkte ook voor andere sterren, zoals regisseur James Cameron, filmproducent Jeffrey Katzenberg en The Godfather-schrijver Mario Puzo.