Voorzitter KNVB dingt mee naar plaats in uitvoerend comité UEFA

MONTREUX (ANP) - Just Spee hoort rond het middaguur of hij mag toetreden tot het uitvoerend comité van de UEFA. De voorzitter van de KNVB is samen met acht andere kandidaten verkiesbaar. Slechts een deelnemer aan de verkiezingen wordt teleurgesteld.

Spee concurreert tijdens het 45e congres van de UEFA met de Belg Mehdi Bayat, Alexander Djoekov (Rusland), Gabriele Gravina (Italië), Zbigniew Boniek (Polen), David Gill (Engeland), Rainer Koch (Duitsland), Karl-Erik Nilsson (Zweden) en Servet Yardimci (Turkije).

De laatste vijf zijn herkiesbaar. De verwachting is dat zij deel blijven uitmaken van het uitvoerend comité van de UEFA, dat formeel gezien toezicht houdt maar in praktijk veel macht heeft. Spee dicht Gravina en Djoekov ook grote kansen toe en vertrouwt erop dat hij meer stemmen krijgt dan zijn Belgische concurrent Bayat, die zich pas op het laatste moment kandidaat heeft gesteld terwijl hij eerder aan de KNVB liet weten dat hij geen interesse had.

Alle 55 lidstaten van de UEFA brengen acht stemmen uit. Spee hoopt in de voetsporen te treden van Michael van Praag, die na 12 jaar uit het bestuur van de UEFA stapt.