Voorzitter NOC*NSF: maatregelen tegen buitensport kunstmatig

ARNHEM (ANP) - Voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg van NOC*NSF heeft op de algemene vergadering van de sportkoepel het kabinetsbeleid met betrekking tot buitensport "vreemd en kunstmatig" genoemd. Ze wees er daarbij met name op dat mensen tot 27 jaar wel in teamverband mogen spelen, zij het onderling op de eigen club, maar daarboven niet. "Die leeftijdsgrens geeft toch een raar beeld op het veld."

Eerder al wees de sportwereld erop dat volgens wetenschappelijk onderzoek sporten in de buitenlucht met het oog op de verspreiding van het coronavirus weinig risico's met zich meebrengt. "Nu komen er weer meer mogelijkheden, maar nog steeds moeten spelers boven de 27 jaar in groepjes van vier met 1,5 meter afstand spelen. Hopelijk wordt deze vreemde maatregel zo snel mogelijk opgeheven," aldus Van Zanen.

Blij was Van Zanen wel dat er meer ruimte komt voor binnensporters, zij het ook met veel beperkingen. "Maar eindelijk kunnen al deze mensen weer de zaal in. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat dit hard nodig is, de nadelige gevolgen voor de gezondheid van de betreffende sporters zijn enorm. We gaan nu voorzichtig weer de goede kant op."