Vos wint ook slotrit Ronde van Scandinavië, eindzege voor Ludwig

HALDEN (ANP) - Marianne Vos heeft ook de laatste etappe van de Ronde van Scandinavië gewonnen. De eindzege in de zesdaagse rittenkoers was voor de Deense wielrenster Cecilie Uttrup Ludwig, die zaterdag met ritwinst de leiding had genomen. Vos (Jumbo-Visma) had eerder de eerste drie etappes gewonnen, maar was in de lastige vijfde etappe achterop geraakt.

Eerst Jeanne Korevaar en daarna Anouska Koster probeerden in de slotrit een massasprint te voorkomen. Koster reed in de laatste kilometer nog voorop terwijl de groep achter haar, met ploeggenote Vos in goede positie, naderde. Koster kwam net tekort. Vos profiteerde van het goede werk van haar ploeg. Met Koster op kop hoefde ze even alleen maar te volgen. Toen duidelijk werd dat haar ploeggenote het niet ging redden kon de ervaren Brabantse zelf de sprint inzetten. Met succes, ze hield de Belgische Shani Bosuyt en de Italiaanse Barbara Guarischi achter zich. Lucinda Brand finishte als vijfde.

In het eindklassement had Ludwig 17 seconden voorsprong op de Duitse Liane Lippert. Koster was op de zevende plaats de eerste Nederlandse.