Vriend Britney Spears pept haar op voor rechtszaak

Sam Asghari, de vriend van Britney Spears, is al weken bezig om haar volledig 'geprept' te krijgen voor de rechtszaak waarin ze woensdag haar woordje gaat doen. De zangeres spreekt zich voor de rechtbank uit over het curatorschap van haar vader Jamie, die sinds haar mentale inzinking in 2008 de touwtjes in handen heeft wat betreft haar financiële en persoonlijke beslissingen. Dit meldt Page Six.

"Sam is haar steunpilaar, op hem kan ze echt leunen. Hij geeft haar zelfvertrouwen en verzekert haar ervan dat alles goed zal komen. Sam volgt de #FreeBritney beweging al geruime tijd en vertelt haar dagelijks hoeveel haar fans van haar houden. Hij is erva overtuigd dat ze er goed aan doet om na 13 jaar eindelijk haar kant van het verhaal te vertellen," aldus een bron.

Spears verschijnt woensdag virtueel voor de rechtbank, iets waarvoor de zangeres behoorlijk gespannen is. "Ja, ze is zenuwachtig maar denkt goed voorbereid te zijn. Mensen zien haar in principe als een superster die precies bepaalt wat er gebeurt, maar het tegendeel is waar. Ze is eigenlijk een heel verlegen persoon, die zich ontpopt als ze in haar rol van popster klimt. Voor een rechter verschijnen is iets waar ze nooit mee te maken gehad heeft op deze manier, dus natuurlijk wordt ze daar nerveus van."

Volgens de bron zou het voor Britney 'heel belangrijk zijn om haar stem nu te laten horen'. Iets waarmee haar vriend Sam het eens is. In februari noemde hij Jamie 'een ontzettende klootzak', omdat hij volgens hem zijn dochter niet goed zou behandelen.

Jamie houdt vol dat Britney zijn hulp nodig heeft, ook al heeft zij in november 2020 gezegd bang te zijn voor haar vader.