Vrienden staan dicht bij artiesten in Ahoy

ROTTERDAM - Bezoekers van de grootste kroeg van Nederland kunnen wachten op verrassingen. De organisatie van Vrienden van Amstel Live gaat dit jaar veel dingen anders doen, vertelt Machiel Hofman. "Wat heel leuk is, is dat de show nu niet op de kopse kant van Ahoy plaatsvindt, maar in de lengte. Dat betekent dat het publiek heel dicht bij de artiesten zal zijn en de show heel nadrukkelijk mee zal maken." Dat zegt de organisator voor de camera van het ANP.

Boven het podium is een 70 meter lang videoscherm. Machiel vertelt dat "er iets minder vliegspektakel" zal zijn, maar de karretjes waar bands op spelen zijn dit jaar geautomatiseerd waardoor ze draadloos door de hele zaal kunnen bewegen. "Dit valt minder op maar is minstens net zo spectaculair".

Ook treden er meer artiesten op dan eerder, dit jaar zijn het er 22 in totaal. De laatste namen die aan de line-up zijn toegevoegd zijn Guus Meeuwis, Chef' Special, Abel, Wulf, Frenna en last but not least Lee Towers.

'Mr. Ahoy'

‘Mr. Ahoy’ Lee Towers mag zich voor het eerst in 21 edities als vaste vriend op het podium bij de Vrienden voegen. Hij brengt zijn You’ll Never Walk Alone samen met DI-RECT ten gehore.

Ook dit jaar gaan er veel bijzondere duetten plaatsvinden. Zo zal Abels Onderweg vertolkt worden door de zanger en Guus Meeuwis, terwijl Lil' Kleine en Frenna hun bewerking van het nummer, Verleden tijd, brengen.