Vrouw van Pilatus wordt nieuw personage in The Passion

KRO-NCRV introduceert op 6 april in de dertiende editie van The Passion een nieuw personage. Claudia Procula, de vrouw van de Romeinse politicus Pilatus, gaat een belangrijke rol vertolken. Ze wordt gespeeld door actrice Nhung Dam. Haar verhaal wordt verder uitgediept in The Passion Hemelvaart op 18 mei, maakte de omroep woensdag bekend.

Met dit initiatief wil KRO-NCRV het publiek kennis leren maken met een vrouw "waarover door de tijd heen verschillende verhalen zijn ontstaan". Het is de tweede maal dat er een extra vrouwelijk personage aan het verhaal wordt toegevoegd. Tijdens de twaalfde editie introduceerde de omroep al het personage Maria Magdalena. Met deze nieuwe toevoegingen wil de omroep "ook andere, nieuwe stemmen laten horen in het verhaal".

Claudia Procula wordt in de Bijbel slechts één keer genoemd. Zij waarschuwt haar man voor Jezus, voordat de politicus het besluit neemt wat te doen met hem. Volgens KRO-NCRV heeft de korte vermelding van Claudia in de Bijbel geleid tot een wildgroei aan verhalen en ideeën over haar. Er zijn veel theorieën ontstaan over haar boodschap en haar bedoeling, omdat zijn vrouw heel bewust lijkt te proberen haar man ervan te weerhouden Jezus te veroordelen.

Eerder werd bekend dan Sinan Eroglu, Marlijn Weerdenburg, Buddy Vedder, Dragan Bakema en Thomas van Luyn de belangrijkste rollen spelen in het bijbelspektakel. The Passion wordt dit jaar vanuit Harlingen uitgezonden.