Vuurwerkbom huis burgemeester Woensdrecht mogelijk bewuste actie

HOOGERHEIDE (ANP) - De politie houdt er rekening mee dat de vuurwerkbom die bij het huis van de burgemeester van de gemeente Woensdrecht is ontploft, daadwerkelijk gericht was tegen de burgemeester. Het huis van burgemeester Steven Adriaansen in Hoogerheide (N-B) werd zondagochtend in alle vroegte beschadigd door de bom. Niemand raakte gewond, Adriaansen toonde zich verbijsterd. Zondag aan het eind van de middag was nog niemand aangehouden in de zaak, zo meldt een politiewoordvoerder.

Omwonenden, maar ook de burgemeester zelf, schrokken rond 01.15 uur in de nacht van zaterdag op zondag van een harde knal. De voordeur werd opgeblazen en er is veel schade aan de voorkant van het huis en aan de garage. Ook een auto, die op de oprit geparkeerd stond, raakte zwaar beschadigd. De politie onderzoekt de zaak.

Adriaansen zei eerder op de dag al "enorm te zijn geschrokken net als de omwonenden in de buurt. Ik tast volledig in het duister over de oorzaak en ik hoop dat het onderzoek van de technische recherche snel duidelijkheid geeft. De recherche pakt de zaak zeer serieus op". Adriaansen is sinds 2013 burgemeester van Woensdrecht.