VVD Amsterdam: geen demo op de Dam op 4 mei

AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse VVD-raadslid Marianne Poot wil geen lawaaidemonstratie tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei op de Dam. Ze vraagt waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen het aangekondigde protest op een ander tijdstip of op een andere plek te laten plaatsvinden. In een event op Facebook roepen de initiatiefnemers van de actie op: ,,Kom ook demonstreren tegen racistische 4 mei viering (sic)''.

Volgens de actievoerders herdenkt Nederland ,,slechts de 22.000 witte slachtoffers die vielen tijdens de tweede wereldoorlog terwijl er in Nederlands Indië 4 miljoen doden vielen door oorlogsgeweld (sic)''.

Hoewel Poot zegt dat ,,iedereen het recht heeft om te demonstreren'', vindt ze het ,,ongepast en zeer niet respectvol'' dat dit om 20.00 uur op de Dam gebeurt. Ze bevraagt Van Aartsen er woensdag over in een debat met de gemeenteraad.

De actie heeft de aandacht van de burgemeester, die zich nog beraadt op eventuele maatregelen, liet een woordvoerder weten.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  • Burgermans

    We moeten niet toestaan dat deze nationaal-socialisten nota bene op Nationale Bevrijdingsdag over onze staten marcheren.De lange lat over dat hondsbrutale racistische tuig!

    • Jerapah

      En als ze morgen zo dom zijn om zich tussen het publiek te mengen en te gaan schreeuwen, dan vallen er echt klappen. Wat een tuig van de richel ….