VVV-aanvoerder Post: het doek is gevallen, het is gebeurd

AMSTERDAM (ANP) - Het huilen stond Danny Post nader dan het lachen na de nederlaag van zijn VVV-Venlo tegen Ajax (3-1). "Het is gebeurd", stamelde de Limburgse aanvoerder. "We zijn gedegradeerd."

Post, geboren in Amsterdam, zocht naar woorden om zijn gevoel te omschrijven. "Het is eigenlijk niet te beschrijven. Dit betekent veel voor de club en de stad Venlo", zei hij voor de camera van ESPN.

"Dit doet erg veel pijn. Je gaat naar de kampioen en je weet dat ze ook met wisselspelers veel kwaliteit hebben. Maar toch staan we bij rust slechts met 1-0 achter. Dan komt Ajax met tien man te staan", doelde hij op de rode kaart van de ingevallen Kenneth Taylor. "Maar 3 minuten later maakt Ajax de 2-0. Dan voel je dat je benen vollopen. Dan wordt het heel zwaar."

Post: "Het is hier niet bij Ajax misgegaan. In januari hadden we 22 punten. Dan denk je: het moet wel heel raar lopen als we nog degraderen. Maar dan komt deze serie", doelde hij op een reeks van veertien duels met slechts 1 punt. "Daardoor is het doek nu gevallen."