VVV en Almere spelen in eerste halve finale play-offs gelijk

VENLO (ANP) - De eerste halve finale tussen VVV-Venlo en Almere City FC in de halve finale van de play-offs voor promotie/degradatie heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in stadion De Koel eindigde dinsdag in 1-1. Beide ploegen staan zaterdag in Almere opnieuw tegenover elkaar.

VVV, in de eerste ronde van de play-offs verrassend te sterk voor Willem II, nam al snel de leiding. Op aangeven van Nick Venema schoot middenvelder Mitchell van Rooijen de bal in de 7e minuut vanaf de rand van het zestienmetergebied via de onderkant van de lat in het doel. Keeper Nordin Bakker kon daar weinig aan doen omdat de bal van richting werd veranderd.

Almere maakte na een half uur spelen gelijk. Buitenspeler Anthony Limbombe draaide vanaf de linkerkant van het veld naar binnen en kon ongehinderd met rechts uithalen. Ook hij had het geluk dat de bal van richting werd veranderd: 1-1.

Rode kaart

VVV speelde de laatste 20 minuten met een man meer omdat Almere City-invaller Danny Post een rode kaart kreeg. De oud-VVV'er kwam in eerste instantie weg met geel, maar na het bekijken van camerabeelden gaf scheidsrechter Martin van den Kerkhof rood.

Almere City bleef met tien spelers vrij eenvoudig overeind en houdt daardoor uitzicht op de finale. Almere of VVV speelt in de finale voor een plek in de Eredivisie tegen FC Emmen of NAC Breda. Die twee clubs staan woensdag voor het eerst tegenover elkaar in de andere halve finale.