VVV hoopt op Giakoumakis tegen Sparta

VENLO (ANP) - VVV-Venlo hoopt dinsdagavond in de inhaalwedstrijd tegen Sparta Rotterdam weer te kunnen beschikken over Georgios Giakoumakis, de topscorer van de Eredivisie. De Griekse spits ontbrak zaterdag vanwege lichte klachten in De Kuip tegen Feyenoord. Zonder Giakoumakis, die dit seizoen 23 van de 37 doelpunten van zijn club maakte, ging VVV kansloos onderuit (6-0).

De Griek trainde maandag apart van de groep. "Zijn situatie bekijken we op de wedstrijddag", zei trainer Hans de Koning, die goede hoop heeft dat Leon Guwara en Vito van Crooij tegen Sparta hun rentree kunnen maken. Aanvoerder Danny Post trainde net als Giakoumakis apart, maar De Koning rekent tegen Sparta op de middenvelder. Dat geldt niet voor Anastasios Donis, Tristan Dekker en Zinédine Machach, die geblesseerd zijn.

VVV staat vlak boven de degradatiezone op de vijftiende plek, met 2 punten minder dan Sparta. "Een mooie inhaalpot", zegt De Koning. "We snakken er allebei wel naar, ook Sparta. Het is een belangrijke wedstrijd voor beide teams. De winnaar kan naar boven kijken."