VVV wil door met trainer Luhukay en rekent op vertrek Giakoumakis

VENLO (ANP) - VVV-Venlo wil ook na de degradatie uit de Eredivisie door met trainer Jos Luhukay. "Iemand met zijn ervaring en passie hebben we nodig", zei algemeen directeur Marco Bogers, een dag nadat degradatie een feit werd. Luhukay verklaarde donderdag na de nederlaag bij Ajax (3-1) al dat hij bij VVV wil blijven.

De 57-jarige Limburger werd in maart aangesteld als opvolger van de ontslagen Hans de Koning, met als opdracht om VVV op het hoogste niveau te houden. De club uit Venlo pakte in zeven wedstrijden onder Luhukay echter slechts 1 punt. Het contract van Luhukay loopt tot het einde van het seizoen, maar beide partijen spraken in maart al de intentie uit om daarna met elkaar verder te gaan. Op korte termijn gaan Bogers en Luhukay in gesprek. Spijt van de trainerswissel in maart heeft Bogers niet. "We zijn blij dat Jos is ingestapt."

Bogers rekent wel op een vertrek van de Griekse spits Giorgios Giakoumakis, met 26 doelpunten de topscorer van de Eredivisie. Hij denkt niet dat de marktwaarde van Giakoumakis wordt beïnvloed door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. "Hij heeft aangetoond een goede spits te zijn in de Eredivisie. Er is veel interesse voor hem en we gunnen die jongen een mooie stap in zijn carrière, mits daar de juiste prijs voor betaald wordt. We gaan ervan uit dat dat ook gaat gebeuren."

Eredivisie

VVV wil dan zonder Giakoumakis zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. De club gaat evalueren wat er allemaal is gebeurd de afgelopen maanden. "Zodat we volgend jaar kunnen meestrijden voor promotieplekken", aldus Bogers. "We moeten niet te lang treuren, maar snel vooruitkijken. Financieel wordt het komende jaar een flinke uitdaging. We gaan hierover praten met onze sponsors en de gemeente Venlo. Vergeet niet: we hebben dit al eerder meegemaakt, VVV ging vaker heen en weer."

Ondanks de degradatie blijft de club streven naar de komst van een nieuw stadion. "Als je de ambitie hebt om in de Eredivisie te spelen, heb je een hogere begroting nodig. En daar past een nieuw stadion bij. Met alle respect voor dit stadion en de emoties eromheen: op lange termijn houdt dat geen stand. We moeten hierover opnieuw in gesprek met onze stakeholders en de gemeente Venlo. Wil VVV een rol blijven spelen in dit sterk veranderende voetballandschap, dan is op termijn een nieuw stadion nodig. We lopen qua stadion mijlenver achter bij de meeste clubs. En dat heeft zijn weerslag op de budgetten, zo simpel is dat."