Waarde bitcoin kruipt richting recordhoogte

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is maandagochtend licht gestegen. Rond 10.30 uur was de belangrijkste cryptomunt ruim 62.000 dollar waard. Daarmee kruipt de bitcoin richting de recordwaarde van 64.870 dollar (zo'n 56.000 euro) die in april werd bereikt.

De waarde van 's werelds bekendste digitale munt stijgt mogelijk door de verwachting dat de Amerikaanse autoriteiten toestemming gaan geven aan de lancering van een zogeheten exchange-traded fund (ETF) op basis van de bitcoin. Een ETF, ook wel tracker genoemd, volgt de koers van een index, in dit geval de bitcoin. Daardoor zou de cryptomunt voor meer beleggers bereikbaar worden.

De bitcoin steeg volgens CoinMarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt, de afgelopen 24 uur met meer dan 2 procent. De digitale munt won de afgelopen zeven dagen zo'n 10 procent aan waarde. De afgelopen weken is de koers van de bitcoin aan een flinke opmars bezig, nadat die eerder nog onder de 40.000 dollar was gezakt. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van de bitcoin meer dan verdubbeld.