‘Wake-upcall voor betaald voetbal clubs’

ZEIST (ANP) - De KNVB is trots dat de Nederlandse voetbalsters zich hebben geplaatst voor het WK. Maar de bond maakt zich ook zorgen over de ontwikkeling in eigen land. Volgens Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, wil de Eredivisie Vrouwen, ondanks de goede bedoelingen en talentvolle speelsters, maar niet van de grond komen.

,,Het is het directe gevolg van de weinig daadkrachtige aanpak van betaald voetbalorganisaties (BVO's). Zij willen, een uitzondering daargelaten, maar niet geloven in de betekenis van het vrouwenvoetbal en weigeren het echt serieus op de agenda te zetten. Hierdoor is er geen focus, weinig ambitie en onvoldoende geld beschikbaar'', zegt Van der Zee op de website van de KNVB.

,,Onbegrijpelijk, als je het mij vraagt. Willen we in Nederland weer een toonaangevende voetbalnatie worden - we zijn gelukkig weer een beetje op de goede weg - dan zijn successen bij de vrouwen onontbeerlijk. Lange termijn succes begint bij sterke nationale competities, gedragen door betaald voetbalclubs. Hopelijk is het WK in Frankrijk een wake-upcall.''

0 Reacties Doe mee met de discussie →