Wall Street begint voorzichtig hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag iets hoger geopend. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China nog altijd nauwgezet. Ook kauwden ze op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,5 procent hoger op 24.644 punten. De brede S&P 500 kreeg er ook 0,5 procent bij tot 2663 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 7125 punten.

De ECB hield de rente zoals verwacht onveranderd en bevestigde dat het opkoopprogramma voor obligaties eind dit jaar afloopt. ECB-president Mario Draghi verlaagde in een toelichting op het rentebesluit bovendien de inflatieraming voor volgend jaar.

Verkoopverbod smartphones

Apple steeg 0,4 procent. Het technologieconcern is van plan voor 1 miljard dollar een nieuwe campus te bouwen in het Texaanse Austin. Ook in andere steden als Seattle, San Diego, Pittsburgh en New York breidt Apple uit. Deze expansie maakt deel uit van een omvangrijk investeringsproject in de Amerikaanse thuismarkt dat Apple eerder had aangekondigd.

Chipbedrijf Qualcomm (plus 0,7 procent) wil naar verluidt dat het verkoopverbod op smartphones van Apple in China wordt uitgebreid met de nieuwste modellen van de techreus. Qualcomm beschuldigt Apple ervan zijn technologie te gebruiken voor iPhones, zonder daar genoeg voor te betalen. Eerder wist het bedrijf al een ban op oudere iPhone-modellen in China te bewerkstelligen. Apple beschuldigt Qualcomm op haar beurt van het eisen van te veel geld voor licenties.

General Electric (GE) maakte een koerssprong van ruim 10 procent. JPMorgan Chase verhoogde het beleggingsadvies voor het industrieconglomeraat, dat een groot deel van zijn beurswaarde heeft verloren.

0 Reacties Doe mee met de discussie →