Wallace & Gromit-studio maakt animatie over Star Wars

De Britse filmstudio achter animatiefilms als Wallace & Gromit en Shaun het schaap gaat zich toeleggen op een Star Wars-film. Studio Aardman, bekend van de kleipoppetjes, heeft zich laten inspireren door het ruimte-epos voor de korte film I Am Your Mother. Dat is waarschijnlijk een verwijzing naar de beroemde Star Wars-scène waarin Darth Vader onthult de vader van Luke Skywalker te zijn.

Het is de tweede keer dat Disney, dat na de overname van Lucasfilm de rechten op Star Wars bemachtigde, een reeks animatiefilmpjes laat maken die op de filmreeks zijn gebaseerd. Het idee is dat de makers hun eigen ideeën over het Star Wars-universum verwerken in de shorts. In mei gaat de serie in première op Disney+.

Twee jaar geleden ging de eerste serie Star Wars: Visions in première op het streamingplatform. Toen gingen negen Japanse animatiestudio's aan de slag met de materie. Nu kiest Disney voor een groep studio's uit verschillende delen van de wereld. Zo doet ook de Chileense studio Punkrobot mee, die met de korte film Bear Story een Oscar won. Ook werken studio's uit Spanje, Zuid-Afrika, Ierland en Frankrijk aan een Star Wars-animatie.

Voor Aardman werkt Magdalena Osińska voor de Star Wars: Visions-serie. Zij maakte eerder Wallace & Gromit-filmpjes en werkt nu ook aan een animatiefilm over de herinneringen van haar grootmoeder aan Polen in de Tweede Wereldoorlog.