Walter volgend seizoen trainer bij Stuttgart

STUTTGART (ANP) - VfB Stuttgart heeft Tim Walter aangesteld als trainer voor volgend seizoen. De Bundesligaclub, die play-offs voor lijfsbehoud moet spelen, meldt maandag dat de 43-jarige Walter een contract tekent tot medio 2021. De Duitse coach komt over van Holstein Kiel, uit de tweede Bundesliga.

Op het moment is Nico Willig op interim-basis de eindverantwoordelijke in Stuttgart. De coach van het onder 19-team moet ervoor zorgen dat de hoofdmacht behouden blijft voor het hoogste niveau. Vier wedstrijden voor het einde van de competitie nam Willig de taken over van de ontslagen Markus Weinzierl, die op zijn beurt op de zevende speeldag was aangetreden na het ontslag van Tayfun Korkut.

Nog voordat duidelijk is op welke niveau Stuttgart volgend seizoen voetbalt, heeft de club een nieuwe trainer aangesteld. Walter heeft nog weinig ervaring. Hij was onder meer jeugdtrainer bij Bayern München. In 2017 werd hij coach van het tweede elftal van Bayern. Vorig seizoen leidde hij Holstein Kiel naar de zesde plaats.