Wandelaars omgekomen in Italiaanse kloof

ROME (ANP) - Zeker tien mensen zijn om het leven gekomen nadat ze waren meegesleurd door stijgend water in het zuiden van Italië. Dat zegt een woordvoerster van de civiele beschermingsdienst. De slachtoffers bevonden zich in een kloof in Calabrië. Daar deed zware regenval het water in een riviertje stijgen.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. Er wordt nog een onbekend aantal mensen vermist. Er is ter plekke verlichting geïnstalleerd, zodat het zoeken in de nacht van maandag op dinsdag kan doorgaan.

De overleden slachtoffers zijn vermoedelijk Italiaanse wandelaars die werden verrast door het water. Verder raakten minstens zes mensen gewond. De autoriteiten hebben onder meer een helikopter ingezet om slachtoffers over te brengen naar ziekenhuizen. Het Italiaanse persbureau ANSA bericht dat in totaal 18 mensen zijn gered.

Op televisiebeelden is te zien hoe reddingswerkers toesnellen. Zij gebruikten touwen om zich in het diepe ravijn te laten zakken. De kloof bij de gemeente Civita is mede vanwege de imposante rotsformaties populair onder toeristen. Er zijn voor zover bekend vijf mensen vermist, maar dat aantal ligt mogelijk hoger. Vermoedelijk waren niet alle aanwezigen in het ravijn op pad met erkende gidsen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →