War Child zet BN’ers in om geld in te zamelen tegen coronavirus

Om kinderen en hun families in oorlogsgebieden te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus gaat War Child BN'ers inzetten om extra geld in te zamelen. Vrijdag maakte de organisatie bekend dat mensen die een donatie doen als bonus kans maken om een kwartiertje met een bekende Nederlander te videobellen.

Onder de noemer 'laat corona niet hun volgende oorlog zijn' hoopt War Child dat kinderen in oorlogsgebieden - die het al moeilijk hebben - niet nog extra te lijden krijgen door het coronavirus. De donaties moeten daarbij helpen. De organisatie wil kinderen voorlichting gaan geven over hoe ze zich zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen het virus.

Ook deelt War Child onder meer hygiënekits uit en krijgen gezinnen anticoronapakketten met bewegingsoefeningen en spelletjes om stress bij kinderen te onderdrukken.

Videogesprek

Om meer mensen in Nederland te stimuleren geld te geven aan het initiatief, biedt War Child donateurs de kans op een digitale meet-and-greet met een BN'er. In een videogesprek van 15 minuten krijgt de gelukkige winnaar dan een workshop of miniconcert van een van de twintig deelnemende BN'ers.

Zo doen alle bandleden van Chef'Special mee, maar is er ook een videocall te 'winnen' met onder anderen voetbalster Vivianne Miedema, acteurs Victor Reinier en Frank Lammers, presentatrice Tooske Ragas, zangeres Angela Groothuizen en DJ Oliver Heldens.

De actie loopt tot en met 13 april (Tweede Paasdag). Wie een donatie van 5 euro of meer doet maakt kans op zo'n videogesprek. Op 15 april wordt de winnaar bekendgemaakt.