Warner Bros ‘veroordeelt’ bedreiging van J.K. Rowling

Warner Bros. Discovery "veroordeelt" de onlinebedreiging die Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling heeft ontvangen naar aanleiding van haar tweet over de aanval op auteur Salman Rushdie. "Wij staan achter haar en alle auteurs, verhalenvertellers en makers die dapper hun creativiteit en meningen uiten", laat de studio achter de Harry Potter-films weten aan Amerikaanse media.

Warner Bros. Discovery zegt te geloven in "vrijheid van meningsuiting" en voorstander te zijn van "vreedzame" discussies. "Het bedrijf veroordeelt met klem elke vorm van bedreiging, geweld of intimidatie wanneer meningen, overtuigingen en gedachten van elkaar kunnen verschillen."

Rowling twitterde dat ze zich "erg ziek" voelde door het nieuws over Rushdie, die vrijdag tijdens een lezing is neergestoken. Iemand reageerde daarop met: "Geen zorgen, jij bent de volgende". De politie van Schotland bevestigde zondag dat er onderzoek wordt gedaan naar de bedreiging. Rowling werd naar eigen zeggen eerder al bedreigd na opmerkingen die door critici als transfobisch werden ervaren.

De 75-jarige Rushdie ligt nog in het ziekenhuis met onder meer een beschadigde lever. De schrijver raakt door de steekpartij mogelijk een oog kwijt.