Website: Real Madrid wil naar rechter om investering in La Liga

MADRID (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Voetbalclub Real Madrid bereidt een rechtszaak voor tegen La Liga vanwege de investering die de organisatie van de hoogste Spaanse voetbalcompetitie eerder deze week overeenkwam. De Madrilenen zijn het volgens nieuwssite El Independiente niet eens met de deal waarbij investeerder CVC een belang van 10 procent krijgt en ook een tiende van de omzet. Daarmee geeft La Liga volgens Real door die club gegenereerde omzet weg.

CVC neemt het belang van 10 procent over voor 2,7 miljard euro. La Liga wil met dat geld doorgroeien naar een digitaal entertainmentconcern en zo het gat met de rijkere Engelse Premier League helpen dichten. Ook gaat het grootste deel van de investering naar de deelnemende clubs.

La Liga ligt niet direct wakker van de dreiging van een rechtszaak. Een woordvoerder stelt dat juridische geschillen tussen de competitie en Real Madrid normaal zijn. "Er spelen nog veel zaken tussen La Liga en de club."

Het uitvoerend comité van La Liga heeft al ingestemd met de plannen. Daarin hebben de voorzitters van Atlético Madrid en Sevilla zitting, maar niet die van Real en Barcelona. Na de goedkeuring van dat comité mogen alle clubs zich uitspreken over het plan.