Weduwe Dusty Hill dankbaar voor steunbetuigingen

Charleen McCrory, de weduwe van ZZ Top-bassist Dusty Hill, heeft voor het eerst sinds het overlijden van haar man van zich laten horen. De muzikant overleed vorige week plotseling op 72-jarige leeftijd.

In een bericht dat op de ZZ Top Facebook-pagina werd geplaatst, bedankt Charleen McCrory de collega's en vrienden van Dusty Hill voor hun "overweldigende liefde en steun". "Het stemt mij hoopvol dat hij niet zal worden vergeten", schrijft McCrory.

"Hij was de aardigste, meest zachtaardige en zorgzame man die een vrouw ooit in haar leven zou vinden", vervolgt ze. Een oorzaak voor de dood van de bassist is nog niet bekendgemaakt. Het is dan ook niet duidelijk of het te maken heeft met de heupproblemen waardoor Hill vorige week moest stoppen met de tournee van ZZ Top.

"Het was niet de bedoeling dat hij mij of jullie allemaal zou verlaten", schrijft McCrory op Facebook. "Dat was niet het plan dat hij en ik hadden. Het plan was nog een ronde fysiotherapie, met een andere aanpak, om hem aan zijn slijmbeursontsteking te laten behandelen. Het plan was dat hij in september zou terugkeren voor het tweede deel van de tour."

Eerder schreven ZZ Top-zanger Billy Gibbons en drummer Frank Beard in een verklaring dat Hill enorm gemist zal worden. Met ZZ Top maakte Hill vijftien studioalbums. In Nederland is de band vooral bekend van de hits Gimme All Your Lovin' en Sharp Dressed Man.