Weduwnaar vraagt Twitter om aanval Trump op tv-host te deleten

De weduwnaar van een vrouw die in 2001 is overleden, heeft Twitter gevraagd een aantal suggestieve Twitter-berichten van president Donald Trump te verwijderen. Trump suggereerde de afgelopen week dat MSNBC-presentator Joe Scarborough, waar hij een hekel aan heeft, de vrouw vermoord zou hebben. Trump biedt geen enkel bewijs voor deze wilde theorie.

De weduwnaar van Lori Klausutis schreef een brief aan Jack Dorsey, de grote baas van Twitter. Timothy Klausutis plaatste de brief dinsdag in een aantal Amerikaanse media.

Timothy Klausutis stelt dat Trump met zijn complottheorieën over de dood van Lori de regels van Twitter heeft overtreden. "Een normale gebruiker als ik zou nu verbannen zijn van het platform", beklemtoont hij. Hij eist van Dorsey dat hij de berichten van Trump verwijdert. Dorsey heeft nog niet gereageerd op de brief, die 21 mei is verstuurd.

Twitter worstelt al jaren met de vraag wat te doen met berichten van presidenten en andere politici die ongefundeerde uitspraken doen of die complottheorieën verspreiden. Lori Klausutis werkte voor Scarborough toen deze nog Congreslid was in Florida.

De 28-jarige vrouw werd dood gevonden op haar kantoor. Zij stierf na een val als gevolg van hartfalen door een niet eerder gediagnosticeerde hartaandoening. Dit is bevestigd door een officiële autopsie.