Weer awards voor film Nomadland

De film Nomadland van regisseur Chloé Zhao is er tijdens de uitreiking van de Critics' Choice Awards zondagavond vandoor gegaan met vier beeldjes. Het trekkersdrama won onder meer de awards voor beste film en beste regisseur.

Hoofdrolspeler Frances McDormand was ook genomineerd, maar legde het in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol af tegen Carey Mulligan, die won voor haar werk in de film Promising Young Woman. Bij de award voor beste mannelijke hoofdrol ging de eer postuum naar Chadwick Boseman, voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom. De film Palm Springs werd gekroond tot beste comedy en Minari won het beeldje voor beste niet-Engelstalige film.

In de televisiecategorieën viel Netflix-serie The Crown in de prijzen, met awards voor de beste dramaserie en voor het acteerwerk van Josh O'Connor (Charles), Emma Corrin (Diana) en Gillian Anderson (Margaret Thatcher). Ted Lasso van Apple TV+ werd gekozen als beste comedy en hoofdrolspeler Jason Sudeikis mocht - virtueel - de award ophalen voor zijn hoofdrol in de serie en Hannah Waddingham voor beste vrouwelijke bijrol. De recensenten die zijn aangesloten bij de Critics Choice Association kozen voor The Queen's Gambit als beste miniserie.