Weer forse strafeis verwacht moordzaak-Everink

ARNHEM (ANP) - De strafeis tegen voormalig tenniscoach Mark de J. voor het doden van zakenman van Koen Everink gaat stevig worden, liet de advocaat-generaal vorige week al weten tijdens de eerste zittingsdag. Of hij vrijdag wederom een celstraf van achttien jaar gaat eisen, is nog niet duidelijk. Wel zei hij al dat de eis ,,heel stevig" zal aansluiten op het requisitoir in eerste aanleg.

De 31-jarige voormalig tenniscoach van Robin Haase werd vorig jaar - conform de eis - door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot achttien jaar cel voor het doden van zijn voormalige vriend en gokmaatje Everink bijna drie jaar geleden. De gokverslaafde De J. had een schuld van 80.000 euro bij de zakenman. Hij heeft altijd stellig ontkend. De J. zegt dat hij korte tijd was ontvoerd door een groep mannen en dat de ontvoerders Everink om het leven zouden hebben gebracht.

De J. was in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. Vorige week vrijdag was de eerste van twee zittingsdagen. Vrijdag - de geboortedag van Everink - wordt de strafeis tegen De J. geformuleerd en houdt zijn advocaat zijn pleidooi.

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. De miljonair was door tientallen messteken om het leven gebracht. Dat gebeurde terwijl zijn destijds zesjarige dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die 's ochtends haar vader vond.