Weer netten in De Kuip bij Feyenoord – Ajax, maar nu niet overal

ROTTERDAM (ANP) - Bij het duel tussen Feyenoord en Ajax in de halve finales van het bekertoernooi op woensdag 5 april komen opnieuw hoge netten tussen de tribunes en het veld in De Kuip te hangen. Dat gebeurt dit keer echter niet rond het hele veld. De Olympiazijde, waar de belangrijkste camera's staan waarmee ESPN de wedstrijd registreert voor de tv-uitzending, blijft 'open'.

Feyenoord en Ajax troffen elkaar op 22 januari ook al in De Kuip, toen voor de competitie. De Rotterdamse club had metershoge netten opgehangen tussen de tribunes en het veld, om te voorkomen dat supporters voorwerpen richting het veld zouden kunnen gooien.

Televisiezender ESPN was daardoor genoodzaakt om de camera's aanzienlijk hoger in het stadion te installeren, omdat de netten anders recht voor de lens zouden hangen. Tv-kijkers klaagden op sociale media over het hoge camerastandpunt. De netten waren daarop nog steeds te zien.

Toen Feyenoord en Ajax bij de loting voor de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker aan elkaar werden gekoppeld, gaf ESPN al aan te hopen op een andere oplossing.