Weer slechte recensie voor Herman den Blijker

ROTTERDAM - Het zit chef-kok Herman den Blijker niet mee. Na slechte recensies in NRC en de Volkskrant is nu ook een recensent van het AD niet te spreken over zijn restaurant Goud in Rotterdam.

"Zelden laat ik een gedeelte van mijn eten staan, maar hier...", luidt de ongezouten mening van de recensente, die schrijft dat haar eetlust "bij elke hap een beetje verder afsterft". Ze noemt de bediening "tamelijk ongeïnteresseerd", de kabeljauw is "flauw" en de kreeft is "naar z'n grootje gegrild". Bovendien "lijden de desserts aan overdaad en passen dus uitstekend bij de gerechten waarin de subtiliteit ver te zoeken is".

De recensente was tot slot ook niet blij met de gepeperde rekening: "151 euro later kunnen we concluderen dat die Gouden Pollepel er niet in zit voor Goud. Nu niet meteen medelijden krijgen, ik vermoed dat Herman weer lacht na één blik op zijn bankrekening."

Den Blijker kreeg in april al een vernietigende recensie in NRC. De Volkskrant deed daar afgelopen weekend nog een schepje bovenop. "Natuurlijk gaat er weleens wat mis, maar in het beeld dat de journalist schetst herkennen we ons helemaal niet, en wat belangrijker is: onze klanten ook niet", zei de sterrenkok daarover tegen De Stentor. Woensdag was Herman niet beschikbaar voor commentaar.