Weer twee verdachten rellen Coolsingel aangehouden

ROTTERDAM (ANP) - De politie in Rotterdam heeft vrijdag weer twee verdachten aangehouden in verband met de rellen op de Coolsingel, op 19 november. De twee meldden zichzelf bij de politie nadat donderdag beelden waren getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond.

De ene verdachte is een 44-jarige Rotterdammer. Hij zou stenen naar ME-bussen hebben gegooid. De andere verdachte is een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd opgespoord aan de hand van DNA in een bloedspoor op een van de vernielde politieauto's. Deze man zou drie politiewagens hebben beschadigd.

De beelden van beide mannen zijn van de politiewebsite verwijderd. Met hen meegerekend komt de teller op 51 aanhoudingen. Een derde verdachte is een 30-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Die heeft zich al wel bij de politie gemeld maar wordt op een later tijdstip aangehouden, aldus een politiewoordvoerster.

Bureau Rijnmond vertoonde donderdagavond beelden van acht vermeende relschoppers. Daarop zijn 32 tips binnengekomen die verder worden onderzocht. Dinsdag wil de politie weer filmpjes en foto's publiceren van verdachten, onder meer via Opsporing Verzocht.

De rellen van 19 november op en rond de Coolsingel braken uit na een manifestatie tegen het coronabeleid van het kabinet. Onder meer politiewagens, scooters en winkels raakten beschadigd en ook politieagenten waren doelwit. Vijf mensen raakten gewond door kogels. De Rijksrecherche onderzoekt of de verwondingen zijn veroorzaakt door politiekogels. Ook agenten liepen verwondingen op.