Weezer annuleert shows Broadway wegens lage kaartverkoop

De concerten op Broadway van de Amerikaanse rockband Weezer in september zijn geannuleerd. Dat heeft frontman Rivers Cuomo laten weten. De kaartverkoop valt tegen en de kosten van de shows zijn volgens hem "ongelofelijk hoog".

"Ik heb net vernomen dat onze shows op Broadway zijn geannuleerd", laat Cuomo zijn fans via Discord weten. "Het spijt me heel erg dat ik je dit nu moet vertellen, nadat we al zoveel tijd, gedachten en emoties hebben geïnvesteerd."

Cuomo bedankt ook de producer van de show voor het meedenken en zijn harde werk. "Ik hoop dat we een manier kunnen vinden om onze visie nieuw leven in te blazen."

Intussen is de kaartverkoop stilgelegd.

De reeks op Broadway werd in juni aangekondigd. Weezer, in Nederland vooral bekend van hun hit Buddy Holly uit 1994 en de cover van Africa van Toto, zou vijf concerten geven. De shows zouden worden opgebouwd rond de SZNZ-albums die de band uitbrengt. Het gaat om vier albums waarin de jaargetijden centraal staan. De vijfde show zou een mix zijn met de beste songs van de vier platen.