Weird Yankovic scoort hit met Hamilton-polka

NEW YORK - De Amerikaanse zanger ‘Weird Al’ Yankovic heeft een hit in handen met zijn polkacompilatie van de rapmusical Hamilton. Yankovic lanceerde anderhalve week geleden een vijf minuten durende polka waarin hij de bijna drie uur durende musical samenvat.

Het nummer, dat hij heeft gemaakt met de goedkeuring van Hamilton-componist Lin-Manuel Miranda, komt woensdag binnen op de 23e plek van de Digital Song Sales-lijst van Billboard. Het lied is inmiddels bijna anderhalf miljoen keer geluisterd op YouTube. “Is dit de eerste keer dat er een polka in de Digital Song Sales-chart staat?” vraagt Yankovic zich op Twitter verbaasd af.

De musical Hamilton vertelt over ‘founding father’ Alexander Hamilton (1755-1804) die verantwoordelijk was voor de opbouw van het economische fundament van de VS. De immigrant uit het Caribische gebied overleed in een duel met de toenmalige vicepresident Aaron Burr.

Parodieën

Dankzij een vuistdikke biografie van historicus Ron Chernow en de musical van Lin-Manuel Miranda is de bekendheid en populariteit van Hamilton de afgelopen jaren flink gestegen. De musical won tientallen prijzen en trekt op Broadway al drie jaar uitverkochte zalen. Dat geldt ook voor de Britse versie die in november in première ging.

‘Weird Al’ Yankovic werd beroemd met zijn parodieën en polka-compilaties.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  • Burgermans

    Amerika dit, Amerika dat.