Wel en wee van Urk trekt 600 duizend kijkers

HILVERSUM - De belevenissen van bewoners van het dorp Urk werden dinsdagavond door 603.000 mensen bekeken. De eerste aflevering van de nieuwe SBS6-realityserie URK!, waarin opmerkelijke inwoners van het vissersdorp op de voet worden gevolgd, kwam daarmee op plaats negentien in de lijst van best bekeken programma's van de dag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

In de zevendelige serie laten de gevolgde dorpelingen "een dorp zien met meerdere verrassende gezichten en verhalen", zei SBS eerder. De show moet de vooroordelen over Urk aan de kaak stellen en vertelt de verhalen daarachter. Het voormalige eiland kwam onlangs nog in het nieuws nadat een ruzie bij een snackbar uitmondde in een vechtpartij. Vervolgens werden rellen aangekondigd, waarna de politie dagenlang extra alert was in het vissersdorp en de toegangswegen streng controleerde.

De meeste mensen (ruim 2,3 miljoen) stemden dinsdag af op het NOS Journaal van 20.00 uur. Het verkiezingsdebat op NPO 1 was het op één na populairste programma van de dag, daar keken ruim 1,5 miljoen mensen naar. De Wereld Draait Door completeert de top drie met ruim 1,4 miljoen kijkers.