Wenger vol lof over Van Gaal: hij krijgt het weer voor elkaar

DOHA (ANP) - Arsène Wenger vindt het knap dat Louis van Gaal met het Nederlands elftal de kwartfinales van het WK heeft bereikt. "Hij krijgt het toch weer voor elkaar", zei de 73-jarige Fransman, oud-coach van Arsenal, die tegenwoordig hoofd voetbalontwikkeling is bij de FIFA en zondag terugkeek op de groepsfase.

Wenger verwees naar de uitschakeling van Oranje vorig jaar zomer, in de achtste finales van het EK tegen Tsjechië (0-2). "Van Gaal weet wat hij doet, hij heeft enorm veel ervaring", zei Wenger, die ziet dat Nederland niet zo aanvallend speelt als in een wat verder verleden. "Maar het werkt voor hem, het is heel efficiënt."

In zijn lange periode als trainer van Arsenal liet Wenger zijn elftallen altijd aanvallend voetballen. Dat leverde in zijn eerste jaren de nodige prijzen op, maar de laatste jaren niet meer. Wenger weigerde de manier van voetballen van Oranje te veroordelen. "Ik heb veel respect voor wat hij doet, hij doet blijkbaar iets speciaals. Het is Van Gaal met Nederland opnieuw gelukt de kwartfinale van het WK te bereiken."

Wenger en Van Gaal - als coach van Manchester United - werkten gedurende twee jaar gelijktijdig in de Premier League, van 2014 tot 2016.