Werkgevers ‘verheugd’ met intensivering coronasteun

DEN HAAG (ANP) - Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn "verheugd" met de extra coronasteun die het kabinet donderdag heeft aangekondigd. "Dit was echt bittere noodzaak", aldus de werkgevers. Voor de verruiming van het steunpakket wordt 7,6 miljard euro uitgetrokken. Zo wordt de regeling voor vaste lasten flink uitgebreid en gaat de loonkostensubsidie iets omhoog.

De ondernemersorganisaties zien veel van hun wensen in het uitgebreide steunpakket terug. "Zo krijgen ook grotere mkb-bedrijven en juist heel kleine beter toegang tot de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten", aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. "Nog steeds zal niet iedereen geholpen zijn, maar het is een enorme verbetering." Er zijn volgens de werkgevers nog twee andere belangrijke punten gerealiseerd. Er komt een garantieregeling voor evenementen en steun om het eigen vermogen te versterken.

De persconferentie van Wopke Hoekstra van Financiën, Wouter Koolmees (Sociale Zaken) en de kersverse minister van Economische Zaken Bas van 't Wout waarin de extra coronasteun werd aangekondigd begon een half uur later dan gepland. Volgens Koolmees kwam dat omdat er tot het laatste moment werd onderhandeld met de sociale partners.