Wesley Sneijder vindt VI-ruzie ‘beetje kinderachtig’

Oud-voetballer Wesley Sneijder vindt de ruzie tussen de mannen van het programma Veronica Inside "een beetje kinderachtig". Dat zei hij vrijdag op Radio 538. "Dat je van zoiets kleins zoiets groots moet maken: dat vind ik jammer."

De laatste Veronica Inside van het seizoen is geschrapt omdat de drie tafelheren ruzie hebben. Johan Derksen en René van der Gijp voelen zich onheus bejegend door presentator Wilfred Genee tijdens de uitzending over racisme, afgelopen maandag. In de talkshow gingen de mannen in gesprek met advocaat Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta. Zij probeerden duidelijk te maken waarom sommige opmerkingen van Derksen door mensen als 'racistisch' worden beschouwd.

Het gesprek was geïnitieerd nadat er veel kritiek was gekomen op een opmerking die Derksen een week daarvoor maakte over rapper Akwasi. Derksen suggereerde bij een foto van Zwarte Piet lachend dat dat Akwasi zou zijn. Adverteerders haakten af vanwege deze en eerdere vermeend racistische opmerkingen van Derksen. De spelers van Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal besloten tot een boycot van het programma.

Sneijder zou maandag te gast zijn in de geschrapte uitzending om te praten over zijn nieuwe boek. "Ik ben ook vaak onderwerp van gesprek geweest daar. Johan heeft verschrikkelijke dingen gezegd over mij en over mijn vrouw. Maar hij is wel recht voor zijn raap, dat ben ik ook." Veronica zendt maandagavond in plaats van het programma Veronica Inside de milieurampfilm Deepwater Horizon uit.