Wie is de mol? heeft spannende finale in petto

Fans van het populaire programma Wie is de mol? moeten nog even geduld hebben op de definitieve uitslag. De finale is volgende week zaterdag, maar het programma heeft zaterdagavond wel een klein tipje van de sluier opgelicht. Charlotte is in ieder geval verliezend finalist.

SBS6-verslaggever Charlotte Nijs, oud-voetbalster Roxanne "Rocky" Hehakaija en actrice Renée Fokker schopten het vorige week tot de finale. Splinter Chabot moest het spel vlak voor de finale verlaten.

In de voorlaatste aflevering voerden de drie finalisten de laatste opdrachten uit in Tsjechië. Zo moesten ze een mijn in en waren ze in de weer met steps en mountainbikes.

Speculaties en vragende blikken

Tijdens de laatste avond zaten Charlotte, Roxanne en Renée aan het diner en vroegen ze elkaar of ze de mol waren. Meer dan wat speculaties en vragende blikken leverde dat niet op. Aan het eind van de uitzending sprak Presentator Rik van de Westerlaken de drie deelneemsters persoonlijk toe, voordat ze de laatste test moesten maken. Die finaletest bestaat veertig vragen over het gedrag en de identiteit van de mol. De uitslag daarvan bepaalt wie de winnaar is van het populaire programma.

Charlotte en Rocky denken dat Renéé de mol is. Die houdt het zelf op Rocky. Dat bleek toen de vrouwen de test aan het maken waren. Het was Rik die aan het eind een tipje van de sluier oplichtte. Hij maakte bekend dat Charlotte niet de mol is en ook niet de winnaar van het spel. De definitieve uitslag wordt volgende week bekendgemaakt, aldus presentator Rik van de Westelaken.

Vrouwenfinale

Het is voor het eerst sinds 2012 dat er alleen vrouwen in de finale staan. In dat jaar was Anne-Marie Jung de mol, Hadewych Minis de winnaar en Liesbeth Staats de verliezend finalist.

Ook dit seizoen trok Wie is de mol? weer miljoenen kijkers. De seizoensopening begin januari trok ruim drie miljoen kijkers, de best bekeken opening ooit.