Wielrenner Pogacar in ploeg met acht nationaliteiten naar Tour

BREST (ANP) - Gesteund door een ploeg met wielrenners van acht verschillende nationaliteiten gaat de Sloveen Tadej Pogacar vanaf zaterdag op jacht naar zijn tweede eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Sloveen is de kopman van Team Emirates. Pogacar wist vorig jaar op de voorlaatste dag van de Tour in de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles zijn landgenoot Primoz Roglic (Jumbo-Visma) uit de gele trui te rijden.

De klimmer boekte in totaal drie ritzeges in de Tour van 2020. Pogacar won ook het bergklassement en de witte trui als beste jongere. De Sloveen heeft ook dit jaar al heel wat overwinningen geboekt. Zo won hij de Tirreno-Adriatico en de rondes van de Verenigde Arabische Emiraten en Slovenië. In april schreef Pogacar met Luik-Bastenaken-Luik zijn eerste klassieker op zijn naam.

De Sloveen krijgt in de Tour hulp van de Pool Rafal Majka (tweevoudig winnaar van de bolletjestrui), Marc Hirschi uit Zwitserland, de Portugees Rui Costa, de Deen Mikkel Bjerg, de Italiaan Davide Formolo, Vegard Stake Laengen uit Noorwegen en de Amerikaan Brandon McNulty. "Acht rijders. Acht nationaliteiten. Eén team. Eén doel", aldus Team Emirates.