Wijnaldum geniet van zijn terugkeer bij het Nederlands elftal

ZEIST (ANP) - Met een grote glimlach meldde Georginio Wijnaldum zich dinsdag voor de tweede training van het Nederlands elftal voor de komende duels met Frankrijk en Gibraltar in de EK-kwalificatie. "Het is goed om terug te zijn", zei de middenvelder. "Ik ben zoals altijd goed ontvangen. Het is hier altijd perfect geregeld."

De 32-jarige Wijnaldum voetbalde op 29 maart vorig jaar zijn laatste interland tegen Duitsland. Vervolgens passeerde Louis van Gaal hem voor vier duels in de Nations League. "Hij levert de laatste tijd te weinig bij Oranje", verklaarde de inmiddels vertrokken bondscoach. "Daarom heb ik Guus Til opgeroepen. Hij levert wel."

Wijnaldum besloot vorig jaar afscheid te nemen van Paris Saint-Germain, waar hij weinig speeltijd kreeg. In het shirt van AS Roma wilde hij zich in de selectie van Oranje voor het WK in Qatar spelen. Dat mislukte. Want de 86-voudig international, goed voor 26 doelpunten, brak op een training een scheenbeen. "Ik ben daar twee dagen goed ziek van geweest", weet Wijnaldum. "Maar gek genoeg is het daarna geweldig geweest. Ik heb een heel leuke revalidatie gehad. Dit zal wel raar klinken. Maar na twee dagen was ik zo positief en daarna is het heel leuk en interessant geweest. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen. Ik heb gezien dat er meer in me zit dan ik dacht. Als voetballer horen blessures erbij en je ziet ook dat er meer dan alleen voetbal is. Ik heb vooral hard getraind en ben blij dat ik weer op het veld sta."

Succesvol duo

Wijnaldum is nog maar net hersteld van zijn blessure, maar bondscoach Ronald Koeman heeft hem meteen weer bij het Nederlands elftal gehaald. De opvolger van Van Gaal is niet vergeten hoe Wijnaldum en Memphis Depay een succesvol duo vormden tijdens zijn eerste periode als bondscoach. "Natuurlijk ging dat goed", reageerde Wijnaldum. "Maar het gaat niet om Depay en Wijnaldum. We moeten met z'n allen een succesvol team vormen."

Het zou goed kunnen dat Wijnaldum vrijdag in de uitwedstrijd tegen Frankrijk als basisspeler zijn rentree bij Oranje viert. De Rotterdammer keert maandag even terug in De Kuip voor het thuisduel met Gibraltar. Op 13 april staat de uitwedstrijd van AS Roma tegen zijn oude club Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League op het programma. "Ik vind dat geen fijne loting", zei Wijnaldum. "Feyenoord is de club die ik steun. Ik hoop altijd dat ze winnen Maar wie weet wordt het toch best mooi, al vonden sommige fans van Feyenoord het niet leuk dat ik naar PSV ging."