Wijnaldum: Liverpool heeft vertrouwen terug

LIVERPOOL (ANP) - De overwinning op Sheffield United heeft Liverpool vertrouwen gegeven voor het duel met Chelsea, donderdag op Anfield. "Het is heel lekker als je veel wedstrijden op rij wint, maar zo'n zege na een aantal opeenvolgende nederlagen is ook heel fijn", zegt Georginio Wijnaldum. "Dit geeft een goed gevoel richting de volgende wedstrijd en krikt ons vertrouwen op."

Liverpool, de Engelse kampioen van vorig jaar, had de voorgaande vier competitiewedstrijden tegen Brighton & Hove Albion (0-1), Manchester City (1-4), Leicester City (3-1) en Everton (0-2) allemaal verloren. Tussendoor won de ploeg van trainer Jürgen Klopp in de Champions League wel van RB Leipzig (0-2). Met een 2-0-zege bij hekkensluiter Sheffield United stopten de 'Reds' in ieder geval hun vrije val in de Premier League.

Liverpool staat daarin zesde, met 1 punt minder dan Chelsea. "Hopelijk kunnen we nu een reeks overwinningen boeken", zegt Wijnaldum. "Dat moeten we doen om in de top 4 te eindigen en ons te plaatsen voor de Champions League. We zijn ook afhankelijk van de teams boven ons, maar wij hebben alleen controle over onze eigen prestaties."