Wilfred Genee voorzichtig over dagelijkse tv-show na Oranjezomer

Het Veronica Inside-trio is deze zomer dagelijks te zien in de nieuwe tijdelijke talkshow De Oranjezomer op SBS6. Daar heeft presentator Wilfred Genee veel zin in, maar hij blijft voorzichtig over verdere plannen van een vaste dagelijkse talkshow op televisie na de zomer. "Ik vind het leuk om mijn kinderen naar bed te brengen, en dat wordt lastig zo."

Genee, die naast de tv-talkshow ook radio maakt voor Radio Veronica, gaat nu een drukke zomer tegemoet. "Het worden drukke tijden. Ik heb in de middag mijn radioshow en tijdens het EK doen we twee uitzendingen per avond van De Oranjezomer." De presentator is dol op de afwisseling van televisie, radio en ander werk dat hij graag doet. "Nog een reden waarom ik niet sta te trappelen voor een structurele dagelijkse talkshow. Ook met het oog op mijn gezin."

In De Oranjezomer komen Genee’s vaste tafelgasten Johan Derksen en René van der Gijp twee maanden achtereen samen om de sport en actualiteiten te bespreken. Zo gaan ze het hebben over het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen. "Maar ook de actualiteiten komen aan bod. Zo is er nog steeds geen kabinet", aldus Genee.

Leuke televisie

De toon van het programma, dat vanaf donderdag te zien is, wordt ‘op zijn VI’s’. "Met andere woorden, dat wordt onze eigen invulling en je weet nooit van tevoren hoe dat gaat uitpakken. Maar het belooft leuke televisie te worden."

Of het voetbal ook leuk wordt, weet Genee nog niet. Over de oranjeploeg van bondscoach Frank de Boer is hij nog niet heel hoopvol. "Ik mis nog de overtuiging die je wel zag onder Ronald Koeman, de eerdere bondscoach van het Nederlands elftal." Bij de andere sportcompetities kijkt hij vooral uit naar de prestaties van de Nederlandse afgevaardigde atleten. "Zoals tijdens atletiek op de Olympische Spelen. Dan bleef ik aan de buis gekluisterd."

Petities

Dat hij en zijn mede-presentatoren Van der Gijp en Derksen minder ingelicht zijn bij bepaalde sporten van de Olympisch Spelen is geen probleem. "Dan loop je het risico dat Johan sommige onderdelen b-sporten gaat noemen", aldus Genee, die zich daar geen zorgen over maakt. De uitzendingen tijdens de mondiale sportcompetitie zijn wat korter. "En we gaan het hoe dan ook op eigen wijze invullen."

Over een opvolger van zijn collega Derksen, die eerder aangaf per augustus 2022 te willen stoppen met televisie, denkt Genee nog niet na. "Dat voelt nog heel prematuur. Wie weet worden er nog wel petities gestart dat hij moet blijven", speculeert de presentator. "Laten we eerst maar eens deze zomer doen. Dan zitten we elke dag op elkaars lip, zien we daarna wel weer verder."