Willeke hoopt op tachtigste nog keer De Jantjes te mogen spelen

Willeke Alberti (76) hoopt dat zij tegen haar tachtigste nog een keer het personage Na Druppel uit de musical De Jantjes mag spelen. Dat vertelde de zangeres in gesprek op NPO Radio 1. Alberti werd zondag bekroond met de Blijvend Applaus Prijs voor haar lange carrière.

"Ik hoop dat ik als ik tegen de tachtig loop nog een keer Na Druppel mag doen", aldus Alberti. Zij vertolkte de rol in 2012 in de musical De Jantjes, met aan haar zijde collega en vriend Arie Cupé. "Als ik tegen die tijd niet meer goed kan dansen en lopen, kan ik nog wel plat praten en lekker op een stoel zitten. Voor die rol hoef ik niet te kijken hoe mijn haar zit, of hoef ik geen make-up op. Het was de allerleukste rol die ik ooit mocht spelen."

Alberti staat momenteel weer in het theater met een jubileumshow. "Mijn stem heeft door corona veel rust gehad, ik vind het nu heerlijk om weer te zingen. Ik heb na al die jaren nog steeds zoveel passie voor het vak." Bovendien is de zangeres de afgelopen twee decennia strenger voor zichzelf geworden om gezond te blijven. "Ik rook niet en ik drink niet, en ik heb geen man. Ik heb de afgelopen 26 jaar heel bewust gekozen voor mijn kinderen en kleinkinderen."