Willem Engel steunt terugkrabbelende #Ikdoenietmeermee-BN’ers

Nadat Famke Louise en Tim Douwsma dinsdagavond enigszins afstand deden van de hasthag #Ikdoenietmeermee, staat Viruswaarheid-voorman Willem Engel nog steeds achter de BN'ers. Douwsma, één van de BN’ers die maandagavond opriep om de coronaregels van de overheid niet meer te volgen, zei bij OP1 niet achter het gedachtegoed van Willem Engel te staan, de man die de actie #Ikdoenietmeermee initieerde.

Ook Famke Louise krabbelde ietwat terug: de zangeres zei bij Jinek dat ze niet haar volgers wilde oproepen om de regels te verwaarlozen, zoals ze dat wel in een video zei, maar dat ze meer medeleven vanuit de overheid wilde. Engel zegt de BN'ers alsnog "helden" te vinden, al geeft hij toe dat het optreden van Famke Louise in de talkshow niet haar meest sterke was. "Als ze mij had gevraagd of ze daar moest gaan zitten, had ik waarschijnlijk gezegd dat ze het niet moest doen, maar dat heeft ze niet gedaan. Dat is nogal naïef geweest. Ik had er beter zelf kunnen zitten, want ze mist de feiten, maar ik ben niet gevraagd."

Ondertussen lijken meer artiesten terug te krabbelen. Zo hebben onder anderen Bizzey en Yes-R hun video verwijderd en hebben Tim Douwsma en Thomas Berge de hashtag aangepast naar #Ikblijfkritisch en #Ikhebvragen. Engel denkt dat dat vooral is gebeurd om de "shitstorm" te ontwijken.