Willem II en Fortuna Sittard houden elkaar in evenwicht

TILBURG (ANP) - Willem II en Fortuna Sittard hebben elkaar in Tilburg in evenwicht gehouden: 1-1. Daarmee deed de nieuwe nummer 3 van de Eredivisie zichzelf tekort. De Limburgers koesterden bij het eindsignaal het punt.

Willem II had in de eerste helft (0-0) een groot overwicht, maar toonde te weinig kwaliteit in de afronding. De Zweed Max Svensson schoot in riante positie naast, Kwasi Wriedt werd door doelman Yanick van Osch van scoren afgehouden, evenals Leeroy Owusu, en Görkem Saglam knalde de bal vlak voor de rust op de onderkant van de lat.

Fortuna Sittard vertraagde en ontregelde de wedstrijd zoveel mogelijk, maar kreeg voor de rust nog wel een grote kans, met dank aan een fout bij verdediger Ulrik Jenssen. Met een knappe reflex op een inzet van Mats Seuntjens voorkwam doelman Timon Wellenreuther een achterstand voor de Tilburgers.

Fortuna begon verrassend sterk aan de tweede helft. Wellenreuther hield Willem II overeind met reddingen op doelpogingen van Seuntjens en Zian Flemming, maar moest zich in de 54e minuut gewonnen geven op een schot van invaller Tijjani Noslin, die zijn eerste Eredivisietreffer produceerde (0-1). Kort daarna schoot Mats Köhlert fraai raak uit een leep passje van Svensson (1-1). In de slotfase waren de beste kansen voor Willem II, maar Fortuna hield met het nodige geluk stand.