Willem II in ‘vol’ stadion met 2000 fans tegen RKC

TILBURG (ANP) - Willem II kan vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk rekenen op de steun van 2000 supporters. De laatste beschikbare kaarten voor het duel in het Koning Willem II-stadion zijn vergeven, meldt Willem II. Bij alle wedstrijden van deze speelronde in de Eredivisie mogen de thuisclubs een beperkt aantal toeschouwers naar binnen laten, in het kader van een grootschalige landelijke pilot.

"We hebben een 'vol' stadion, althans: binnen de mogelijkheden", aldus een woordvoerder van Willem II. Seizoenkaarthouders konden zich sinds vorige week zaterdag aanmelden voor een toegangsbewijs voor het duel met RKC. De eerste 1800 à 1900 kaarten waren snel vergeven, op de dag voor de wedstrijd werden de laatste kaarten geclaimd.

Vrijwel alle bezoekers moeten vooraf een sneltest doen en mogen naar binnen als ze negatief testen op het coronavirus. Alleen kinderen tot en met 11 jaar mogen zonder test naar binnen. Alle toeschouwers moeten op de tribunes 1,5 meter afstand van elkaar houden, ook familieleden. Ze mogen hun mondkapje af doen zodra ze zitten.

De Brabantse derby tussen Willem II en RKC zou om 20.00 uur beginnen, maar is in verband met de avondklok en het toestaan van publiek vervroegd naar 18.45 uur.