Willem II viert zege op Sparta in strijd tegen degradatie

ROTTERDAM (ANP) - Willem II heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De club uit Tilburg won de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-2).

Ché Nunnely opende de score. De aanvaller kopte raak in de 68e minuut, op aangeven van Mike Trésor die in de 76e minuut een strafschop benutte na een overtreding van Jeffry Fortes op Vangelis Pavlidis. Fortes kreeg een rode kaart voor zijn overtreding op de Griekse aanvaller, op aangeven van de videoscheidsrechter die arbiter Kevin Blom richting een tv-scherm langs de kant van het veld dirigeerde.

Willem II staat zestiende in de Eredivisie, een positie die aan het einde van het seizoen verplicht tot deelname aan de play-offs voor promotie en degradatie. Willem II heeft twee punten meer dan ADO Den Haag. Hekkensluiter FC Emmen heeft vijf punten minder dan de Tilburgse nummer 5 van het vorige afgebroken seizoen. Sparta zag de voorsprong op Willem II slinken tot zes punten. De ploeg van trainer Henk Fraser wacht al zes thuisduels vergeefs op een zege.

Sparta startte goed en was met Sven Mijnans dichtbij de openingstreffer. Na een kwartier werd Willem II sterker. Trésor, Pavlidis en Leeroy Owusu waren in het eerste uur al dichtbij de openingstreffer.