Willem II zoekt fans vanwege vuurwerk

TILBURG (ANP) - Willem II roept fans die zich vrijdag tegen NAC schuldig hebben gemaakt aan het afsteken en gooien van vuurwerk, op zich te melden. De club uit Tilburg vreest dat het een thuisduel zonder publiek moet spelen nu een deel van de eigen aanhang weer in de fout is gegaan.

Willem II heeft nog een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek staan bij de KNVB. Die kan tot uitvoering worden gebracht nu het verbod op vuurwerk opnieuw is overtreden. Willem II kreeg die straf vorig jaar opgelegd na een andere thuiswedstrijd tegen NAC. Willem II wil de supporters die vrijdag vuurwerk gooiden naar de spelers van NAC Breda een langdurig stadionverbod opleggen.

,,Na de ongeregeldheden is Willem II aan de slag gegaan met het bestuderen van al het beeldmateriaal dat de club ter beschikking heeft en heeft gekregen. Ook zijn inmiddels enkele getuigenverklaringen afgelegd. Op basis van deze informatie hopen wij zo veel mogelijk daders te identificeren en te vervolgen'', meldt Willem II.

0 Reacties Doe mee met de discussie →