Willem Voogd nog steeds herkend als Mees Kees

AMSTERDAM - Willem Voogd wordt nog elke dag herkend als zijn personage Mees Kees. Dat vertelde de acteur woensdag in een interview op NPO Radio 1. Het is inmiddels vier jaar geleden dat de 29-jarige Voogd voor het laatst als de populaire docent in de bioscopen te zien was. Hij speelde de rol in drie films.

“Het is bizar”, beaamt Voogd. “Maar het blijkt dus dat kinderen die een film leuk vinden deze letterlijk honderd keer kunnen kijken. Daardoor kunnen gezichten van acteurs in hun geheugen gegrift staan. Of ik nou een baard heb, of mijn haar blondeer, dat maakt allemaal niet uit; ik word elke dag herkend.”

Vaak vindt de acteur het ontzettend leuk. “Al is het wat moeilijker om daarmee om te gaan als ik moe ben of een kater heb”, bekent Voogd. “Maar het is eigenlijk altijd heel lief en zo positief. Ze vinden natuurlijk tof en vet wat je gemaakt hebt. Dat is heel fijn om te horen.”

Als kinderen echter vragen of ‘Mees Kees’ ook een keer bij hun op school les wil komen geven, moet Voogd toch uitleggen dat hij acteur is. “Dan moet ik uitleggen dat ik geen echte meester ben, en dat ik ook andere dingen doe. Soms snappen ze dat, soms niet; ze geloven vaak onvoorwaardelijk in die wereld op televisie. Dat zouden volwassenen soms ook nog wel wat meer mogen hebben. Heel jammer dat we dat toch kwijtraken.”

0 Reacties Doe mee met de discussie →