Willem Wilminkprijs wordt uitgereikt, inschrijving geopend

De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied van het jaar wordt in april opnieuw toegekend, maakte de organisatie woensdag bekend. De inschrijvingstermijn is woensdag geopend, de uitreiking vindt op 18 april plaats in Enschede.

Het is de zevende keer dat de award wordt uitgereikt. Componisten, tekstschrijvers en producenten kunnen tot 21 februari hun bijdrage insturen. De nominaties voor de Willem Wilminkprijs worden medio maart bekend.

De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is een initiatief van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor het Nederlandse kinderlied en met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink, en een geldbedrag van 5000 euro. De prijs is niet voor gevestigde componisten, schrijvers of producenten. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede roepen juist ook de jonge aankomende tekstschrijvers en componisten op om hun liedjes in te zenden.

Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Jan Beuving en Katinka Polderman.