Willemijn Verkaik te zien in musical Come From Away

Willemijn Verkaik heeft een rol te pakken in de aankomende musical Come From Away, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De productie, die eerder te zien was op Broadway en West End, beleeft op 18 november zijn Nederlandse première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Dat heeft producent MediaLane woensdag bekendgemaakt.

Come From Away gaat over het Canadese stadje Gander. Toen vanwege de aanslagen op 11 september 2001 in New York het Amerikaanse luchtruim werd gesloten landden 38 vliegtuigen er noodgedwongen. Het verhaal vertelt, gebaseerd op getuigenissen van reizigers en inwoners, hoe de kleine gemeenschap van Gander de ruim 7000 gestrande reizigers opving.

Verkaik speelt de rol van pilote Beverley Bass. "Zij heeft geschiedenis geschreven door als eerste met een volledig vrouwelijke crew te vliegen. Op 9/11 belandt zij in een onwerkelijke situatie nadat ze door de aanslagen moet uitwijken naar Gander. Hoe zij hiermee omgaat, is bewonderenswaardig. Uniek aan deze rol is natuurlijk dat Beverley Bass echt bestaat. Ik hoop dat ik de kans krijg om haar binnenkort te ontmoeten. Het is een eer om haar verhaal op het toneel te mogen vertellen", aldus de musicalster.

De Nederlandse versie van Come From Away is een geheel nieuw gemaakte productie. De musical debuteerde in 2015 in Seattle en is sinds 2017 te zien op Broadway. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End.