Willie Wartaal, Mason en Joost van Bellen nieuw dj-trio

AMSTERDAM - Willie Wartaal, Mason en Joost van Bellen slaan de handen ineen en trekken als The Rad Pack het clubcircuit in. Op 12 april maakt het nieuwe dj-collectief zijn opwachting in poppodium Paard in Den Haag en 13 april zijn ze te zien in De Melkweg in Amsterdam. Om de samenwerking extra luister bij te zetten brengt The Rad Pack op 5 april het eerste gezamenlijke nummer uit: Ga weg van de Booth. Na de zomerfestivals keren ze terug voor een uitgebreide tour.

Wille Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig), Mason en Joost van Bellen hebben allen individueel hun sporen verdiend. De heren hebben dezelfde gedachten over hun vak. Mason: “Je mag ons ook de drie musketiers noemen. We trekken ten strijde tegen alle fake poespas, de veel te korte dj-setjes en het starstatusgedoe. Het is weer hoog tijd voor het echte werk.”

Joost van Bellen: “We hebben alle drie drang om terug te keren naar de basis. No-nonsense house en aanverwante muziek. We willen dampend en stampend het ultieme clubgevoel terugbrengen. Daarom steken we van openingstijd tot de laatste minuut de handen uit de mouwen.”

In De Melkweg vindt voorafgaand aan het optreden ook de Joardy Film Marathon plaats. Bezoekers van die marathon krijgen eveneens toegang tot The Rad Pack. “We laten geen spaan heel van zielloze glamourfeestjes of opgedirkte clubnachten", zegt Willie Wartaal. "Het wordt pompen en zweten op de beste ongepolijste dansmuziek van dit moment, maar we slepen ook een schatkist vol parels uit het verleden met ons mee.”